VERBINDING TUSSEN REGULIERE EN COMPLEMENTAIRE GENEESKUNDE

Turfpoortstraat 26 Naarden | 035 - 694 38 10

  • Facebook
  • Login

Coaching en Persoonlijke Ontwikkeling

Individuele Coaching / Kracht van Vragen / Creëer je Vrijheid

NIEUWE TRAINING KRACHT VAN VRAGEN START 13 SEPTEMBER.
Nog 2 plaatsen vrij. Meld je aan via jgalavazi@mknv.nl of 06 – 23 26 77 34.

Ons brein, dat voornamelijk gedachten produceert, kan ons ziek maken. Klakkeloos nemen we aan dat onze gedachten en gevoelens bepalen wie wij zijn: “Ik ben mijn gedachten. Ik ben mijn gevoelens.” Niets is minder waar. En je lijf? Jouw lijf werkt perfect. Het doet namelijk precies wat er door je bovenkamer verteld wordt. En jij neemt het (zonder te denken) direct aan voor waar.

Raar eigenlijk. Op school leren we precies hoe ons lijf werkt. Een hart, twee longen, twee nieren, een maag, darmen… We leren ook nog de functie: het hart pompt het bloed rond, de longen doen iets met zuurstof… Maar we krijgen nergens te leren hoe het hoofd nou precies werkt. Idioot, want dat hoofd misleidt je ieder moment van de dag als je niet oppast.

Je hoofd (lees: je brein) produceert gedachten. Dat is zijn functie. Daar is het ongelooflijk goed in. En dat gaat de hele dag door. Je hebt geen invloed op welke gedachten komen en gaan. Maar wel wat je ermee doet!
Het brein kent ook het onderscheid niet tussen werkelijkheid en fictie. En dat is precies waar het mis gaat. Iedere keer als we een negatieve emotie ervaren als weerstand, stress, spanning, boosheid, dan zijn onze gedachten óf ergens in het verleden óf ergens in de toekomst. We nemen het aan alsof het dé waarheid is. Onvermijdelijk…

Als we het verleden niet kunnen veranderen, en de toekomst niet kunnen voorspellen. Wat hebben dergelijke gedachten dan voor nut? Als de toekomst onvoorspelbaar is, waarom kleur je haar dan niet zo positief mogelijk in? Omdat dat niet reëel is? Die negatieve gedachte wel dan?
Jouw lijf werkt perfect: bij een negatieve gedachte, krijg je een negatieve emotie. Bij een positieve gedachte, een positieve emotie. Jij mag kiezen. Wanneer denk je dat je sneller stappen maakt? Wanneer denk je dat je met meer plezier door het leven gaat? Hoe denk je dat je je fysiek gaat voelen wanneer je leert om je gedachten te sturen? Je hoofd is een orgaan. Net als je hart en je longen. Je bént niet je hart, je bént niet je longen. Je bént dus ook niet je gedachten en gevoelens. Je hébt gedachten en gevoelens. Je hoofd is bedoeld om actie te geven aan jouw gevoel. En niet andersom. En jij bent in controle… Je hebt een keuze. Ieder moment…

Wil je leren om controle te krijgen over jouw gedachten en gevoelens? Leren handelen vanuit je gevoel in plaats vanuit je hoofd? Maak dan een afspraak om te kijken wat het beste bij jou past.

Individuele Coaching / Kracht van Vragen / Creëer je Vrijheid