VERBINDING TUSSEN REGULIERE EN COMPLEMENTAIRE GENEESKUNDE

Turfpoortstraat 26 Naarden | 035 - 694 38 10

  • Facebook
  • Login

Kindertherapie

Sabine Balsma is integratief jeugd- en kindertherapeut.

Integratieve Jeugd- Kindertherapie is er voor kinderen en ouders die hun eigen wijsheid willen gebruiken om problemen aan te pakken en op te lossen.
Soms ervaren kinderen heftige gevoelens bij relatief kleine gebeurtenissen. Het gedrag dat hier uit voortkomt roept vaak irritatie op. Een reactie als: ‘stel je niet aan, zo erg is het niet’ of ‘nu is het wel genoeg, ga maar even afkoelen op je kamer’, is dan begrijpelijk. Tegelijkertijd is het een reactie die niet echt ok voelt. Dat klopt want je kind voelt zich afgewezen en schaamt zich misschien voor zijn of haar gevoelens. Gevoelens die gewoon komen, of je het nu wilt of niet.
Dit is één van de situaties waarbij het de moeite waard is uit te zoeken wat er speelt van binnen.
Want er is altijd een goede reden voor heftige gevoelens. Je kind weet diep van binnen hoe het zit, kan dit ontdekken en kan met behulp van deze zelfkennis anders gaan doen.
Door deze weg te gaan ontwikkel je zelfvertrouwen: je raakt vertrouwd met wie je bent en hoe je goed voor je zelf kunt zorgen.

Therapie is een vrije ruimte om te ontdekken, los van de relaties in het gezin of op school. Als therapeut heb ik de rol van gids die weet hoe zo’n ontdekkingsreis verloopt. Deze reis vindt, afhankelijk van de leeftijd plaats, in de vorm van symbolisch spel, creatieve activiteiten zoals tekenen of schilderen en praten. Kinderen komen graag omdat zij hun eigen bijzondere kwaliteiten leren inzetten om de soms lastige en spannende stukjes van de reis af te leggen.
Omdat kinderen vaak een spiegel zijn voor ouders, worden ook zij uitgedaagd om over zichzelf te leren, een avontuurlijk proces dat altijd doorgaat.

Integratieve therapie helpt onder andere bij:
Gedrag dat als moeilijk ervaren wordt
Angsten
Verlieservaringen bij echtscheiding, ernstige ziekte en overlijden
Problemen met zindelijkheid en slapen
Pesten en gepest worden
Omgaan met hoogbegaafdheid
Omgaan met ADHD en autisme

Bij Medisch Kwartier Naarden-Vesting, Turfpoortstraat 26 in Naarden, kun je op dinsdagmiddag een afspraak maken voor een gratis ‘klik gesprek’ van 20 minuten. Dit geeft je de kans om te ervaren of integratieve therapie bij VanZelf iets voor jou en je kind kan betekenen. De kans is groot dat je na dit gesprek met een nieuw inzicht de deur uitgaat over de situatie je graag zou willen veranderen.

Contact

  • Sabine Balsma
  • Aanwezig op vrijdagmiddag
  • 06 - 51 04 75 86
  • www.vanzelf-jeugdenkindertherapie.nl
LogoProfile