VERBINDING TUSSEN REGULIERE EN COMPLEMENTAIRE GENEESKUNDE

Turfpoortstraat 26 Naarden | 035 - 694 38 10

  • Facebook
  • Login

Kracht van Vragen

Groepstraining

Essentie
Het advies: “je moet beter voor jezelf zorgen”, dat weten de meeste mensen wel. En toch doen we het niet. Waarom niet? Omdat we niet weten hoe we moeten omgaan met de weerstanden die we tegenkomen als we beter voor onszelf gaan zorgen. Hoe ga je om met de weerstand van mensen wanneer je opeens “nee” gaat zeggen, waar je vroeger altijd “ja” zei (of andersom)? Hoe ga je om met je eigen gedachten, oordelen en (schuld-)gevoelens wanneer je voelt dat het beter is om je leven op een andere manier invulling te geven?

Kracht van Vragen begeleidt je in dit proces om een meer authentiek leven te leiden: mogen zijn wie je bent, weten wat je voelt en wat je denkt. In 6 trainingssessies leer je welke vragen je kunt stellen om momenten van weerstand, irritatie of onzekerheid om te buigen naar momenten van kracht en zekerheid. Drempels liggen niet op de weg, drempels zitten in je hoofd. Je hebt ze zelf gecreëerd. Dus kun je ze zelf wegnemen. Mits je de verbinding met je eigen gevoel kunt vinden. Ben je in staat om meer authentiek te zijn, dan vloeien fysieke en mentale gezondheid, vrijheid, rust en geluk daar vanzelf uit voort. Kracht van Vragen geeft je de inzichten, de ervaringen en het gereedschap.

Kernvragen
Door keuzes uit te stellen, leg je jezelf vaak onbewust beperkingen op. Waarom doe je dat? Word je er blij van? Ligt het knelpunt bij jezelf of denk je dat het ergens anders ligt? Essentiële vragen om tot de kern van jouw drijfveren te komen.

Kracht en zekerheid
Drempels liggen niet op alle wegen, drempels zitten in je hoofd. Je hebt ze zelf gecreëerd En dus kun je ze zelf wegnemen. Mits je de verbinding met je eigen gevoel kunt vinden. Je leert welke vragen je kunt stellen om momenten van weerstand, irritatie of onzekerheid om te buigen naar momenten van kracht en zekerheid. Om van daaruit nieuwe keuzes te maken. Keuzes die bij jou horen.

De groep als spiegel
De anderen fungeren louter als een spiegel. Dat helpt je om jouw gedachten van een andere kant te bekijken. Zo krijg je sneller inzicht in hoe ideeën en gevoelens jou belemmeren om stappen te zetten. Er is geen sprake van onderlinge interactie. Jij bent alleen gefocust op je eigen proces!

Kosten
De kosten van de training zijn:
€ 1450,- excl. BTW voor bedrijven
€  840,- incl. BTW gereduceerd tarief voor particulieren

Wanneer
De eerstvolgende trainingssessie start op woensdag 13 september. De trainingsdata zijn

13, 20, 27 september
4, 11 en 18 oktober

Over de Coaches
Juriaan Galavazi is huisarts, sportarts en coach bij Medisch Kwartier Naar-den Vesting. In zijn praktijk staat het wegnemen van de oorzaak van de klachten voorop. Als huisarts, maar ook als ervaringsdeskundige, weet hij veel over burn-out en hoe hier mee om te gaan en/of te voorkomen. Verder is hij een fervent beoefenaar van wedstrijdatletiek en triatlons. Hierdoor weet hij welke focus belangrijk is om je doel te bereiken. Ook coacht hij mensen individueel in zijn praktijk.
Sonja Oosterom is coach en hypnotherapeut. Sinds september 2016 geeft zij een extra verdieping aan de training. Zij is met haar praktijk verbonden aan Medisch Kwartier Naarden Vesting. Zij begeleidt ook individueel mensen met uiteenlopende problemen zoals burn-out, onzekerheid en angsten. Door het gebruik van visualisaties tijdens de training helpt zij cursisten meer in contact met hun gevoel te komen en hierdoor hun doelen duidelijk te krijgen.

Interesse of meer informatie
Ben je geïnteresseerd in de training of heb je vragen? Bel dan met Juriaan via 06 23 26 77 34
of stuur een e-mail naar jgalavazi@mknv.nl

Ervaringen Kracht van Vragen training
“Ik kan iedereen die niet lekker in z’n vel zit of even niet weet hoe je verder moet in het leven aanraden om dit coaching traject te volgen. Het is even heftig, maar je gaat een mooi proces door met jezelf. Juriaan zei mij dat ik een ander mens zou worden, dit klopt! Ik kijk nu al met een verrekijker terug naar begin van dit jaar! Fantastisch toch?”
Dana Doesburg

“Hoewel ik een drukke periode voor de boeg had, koos ik er bewust voor de training van 6 woensdagavonden toch te doen. Een van mijn problemen was namelijk dat ik in een drukke periode meestal nog meer zaken op mijn schouders nam en geen duidelijke keuzes maakte. Juriaan is open eerlijk confronterend met respect voor wie ik ben en vooral duidelijk. Daarnaast kreeg ik door het luisteren naar de ervaringen van anderen nog wat extra wijze lessen mee. Ik werd ‘gedwongen’ open te staan voor andere zienswijzen en problemen (en echt te luisteren) zonder dat ik direct in de adviesrol verviel. Van beroep ben ik namelijk inkoopadviseur en dan ben je al snel geneigd privé ook constant te adviseren.
De wisselwerking met en de verhalen van de andere mensen waren voor mij zeer waardevol. Daarnaast vond ik de wisselwerking tussen Juriaan en Sonja ook goed aanvoelen, zowel richting mijzelf als naar de groep. Gecombineerd met de visualisatie- en meditatie oefeningen aan het begin en het eind van iedere sessie, kreeg ik steeds meer rust in mijn hoofd en stond ik ook steeds meer open voor de verhelderende theorie en praktische voorbeelden.
Bijkomend voordeel was dat ik in deze voor mij drukke en hectische periode alle aangereikte theorie ook direct in de praktijk kon toepassen. Zowel privé als zakelijk leverde me dat zoveel op dat ik er blij van werd en tevens het gevoel dat ik qua ontwikkeling reuze stappen heb gemaakt tijdens deze trainingsweken. Of dat voor de andere deelnemers aan de training ook geldt, weet ik niet. Wat ik nu wel weet is dat ieder mens bepaalde problemen (groot of klein) met zich meedraagt, dat die problemen met behulp van deze training eerst bespreekbaar en daarna oplosbaar worden gemaakt. Ik kan het iedereen aanbevelen!”
Peter Streefkerk

“Ik denk nog vaak terug aan de training t.b.v. aanpassing van mijn gedrag en gedachten. De training heeft mij bewust gemaakt van mijn gedragspatronen. Ik zeg niet dat ik er ben, maar het heeft me op weg geholpen. Mijn veerkracht komt terug, dat voel ik, en ik merk dat ik me minder vermoeid voel. Juriaan is een goede coach (lekker duidelijk). De visualisaties van Sonja vond ik heel fijn (heerlijke stem!) En samen zijn Juriaan en Sonja echt een topteam!”
Saskia Koster

“De training “Kracht van het Vragen” heeft mij heel veel gebracht. Ik heb geleerd om werk- en privé situaties op een positieve manier te benaderen. En zelfs zo dat ik mezelf er echt goed bij voelde. Het samenzijn en het delen van gedachten in de groep heeft absoluut een toegevoegde waarde. Ik ben blij dat ik deze stap gezet heb. Het heeft mij een positiever, blijer mens gemaakt. En me in staat gesteld om mijn doelen, die ik al zolang voor ogen had, te bereiken.”
Pauline Jansema

“Hoe druk en georganiseerd we ook allemaal zijn, soms loop je gewoon vast. Dan is het heerlijk als je in heldere taal krijgt uitgelegd hoe je dit zelf kunt draaien naar een opgeruimd hoofd.
Dit is de kracht en wijsheid van Juriaan Galavazi. Hij en zijn team maken het verschil.”
Elles Nijkamp

“De opbouw van de training is dusdanig dat je zelf aan de slag moet gaan en de ervaringen deelt met de groep. Er is daar voor mij nog meer bewustwording gekomen van mijn eigen invloed op mijn levenspad. Door de groepsdynamiek help je elkaar, vind je herkenning en toets je jezelf. Juriaan is in staat die ene juiste vraag te stellen om jou weer verder te helpen in jouw proces.
Kortom, een training die je echt verder helpt, natuurlijk moet je, wil je vooruit komen, het wel zelf doen maar Juriaan reikt je vele handvatten aan om dat te kunnen doen.”
Elise Volker

“Tijdens de sessies realiseerde ik me pas echt dat ik de belangrijkste persoon ben in mijn leven. Zo had ik dat eerder nooit bekeken. Ook al kies ik heel vaak voor mezelf, toch laat ook ik, me onbewust beperken door verwachtingen die ik mezelf heb opgelegd. En als je jezelf ‘ja maar’ hoort zeggen, moet je jezelf even heel streng aankijken in de spiegel! Verhelderend dus.”
Liesbeth Chamuleau

“Mijn hoofd en mijn gevoel waren totaal niet in balans. Met de wetenschap dat iedere dag tienduizenden gedachten, waarvan meer dan 90% niet waar is, mijn gevoel voor de gek houden ben ik aan de slag gegaan. Juriaan en Sonja hebben mij een “gereedschapskist” gegeven met tools om gedachten en gebeurtenissen een plekje te kunnen geven en mijn gevoel weer te laten spreken. De kracht van de training zat ‘m voor mij in de combinatie van het toepassen van de tools op mijn eigen situatie, het luisteren naar muziek en de groepsvisualisaties. De groep werkte als spiegel en gaf me het gevoel dat (gelukkig) niet alleen ik worstel met mezelf. Ik ben weer energiek, positief en realiseer me dat IK verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk. En GELUKKIG, dat ben IK!”
Viola van der Meer

Individuele Coaching / Kracht van Vragen / Creëer je Vrijheid