VERBINDING TUSSEN REGULIERE EN COMPLEMENTAIRE GENEESKUNDE

Turfpoortstraat 26 Naarden | 035 - 694 38 10

  • Facebook
  • Login

Mesologie

Medisch Kwartier Naarden Vesting MesologieEdith de Jong is mesologe. Zij houdt spreekuur op donderdagochtend of in overleg op een andere dag.

Vanuit mijn achtergrond als diëtist en de specialisatie in Orthomoleculaire voedingsleer, is gezonde voeding mijns inziens altijd de basis voor het goed functioneren van het lichaam.
Wat gezonde voeding is, is voor iedereen anders. Afhankelijk van onder andere uw bouw, spijsvertering en invulling van het dagelijks leven geef ik specifieke voedingsadviezen

Onderstaande klachten kunnen verbeteren met behulp van mesologie
Hoofdpijn of migraine,
Prikkelbare darmsyndroom,
Klachten bij bepaalde voeding,
Maagdarmklachten,
Huidproblemen: bv eczeem, acné, jeuk,
Vermoeidheid, spanningsklachten
Gewrichtsklachten,
Overgangsklachten.

Een Mesologische behandeling is ook mogelijk bij baby’s en kinderen.

Wat is mesologie
Na een gesprek en lichamelijk onderzoek volgt een meting van lichaamsfuncties met behulp van electro-acupunctuur. Tijdens deze meting kunnen diverse tests worden uitgevoerd, onder andere naar voedselintoleranties, tekorten aan vitaminen of mineralen en eventueel stoornissen van de hormoon- of enzymproductie in het lichaam. Omdat voeding de basis is van onze gezondheid, speelt de voeding altijd een belangrijke rol in de consulten.
Een Mesologisch consult duurt ongeveer een uur en na 4 tot 8 weken volgt een afspraak voor controle.

Therapie
Aan het einde van het consult worden de resultaten met u besproken en wordt aan u een therapieplan voorgesteld. Dit kan bestaan uit een individueel voedings- en/of leefstijladvies en eventueel het advies om kruiden, homeopathische middelen en/of orthomoleculaire supplementen, zoals vitaminen en mineralen te gebruiken.

Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak: 06-83905030,
of kijk op www.mesologiehetgooi.nl.